Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Γ’ ΗΛΙΚΙΑΣ



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Γ’ ΗΛΙΚΙΑΣ
Η ηλικία τους…η δύναμη τους…



Η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας είναι μια ημέρα γιορτής!  Γιορτάζουν οι συνάνθρωποί μας αυτοί, οι οποίοι είναι γεμάτοι με εμπειρίες, γνώσεις, μαθήματα ζωής…  Τα χρόνια που πέρασαν για να γεμίσουν με όλα αυτά τα εφόδια είναι μονάχα η αφορμή για να τους τιμήσουμε.
Ημέρες σαν κι αυτές αξίζει να θυμόμαστε πως οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας βιώσαν τη Φτώχεια σαν παιδιά, την αντιμετώπισαν σαν ενήλικες και την αναβιώνουν ως συνταξιούχοι.  Το βασικότερο όλων όμως, είναι η αξιοπρέπεια και η δύναμη που τους διακρίνει αφού για ακόμη μία φορά ζουν τη δύσκολη αυτή κατάσταση. 
Μέσα από την καθημερινή συναναστροφή μας με τους ανθρώπους αυτούς, στις Δομές του  Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου, ζούμε μαζί τους τη δυσκολία και την ανησυχία τους, αλλά παράλληλα εισπράττουμε τη μαχητικότητα, την ακατάπαυστη προσπάθειά τους και τη θέλησή τους για να αντιδράσουν.
Η σημαντικότερη απολαβή από την εργασία μας στις Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας Περιστερίου, θα πρέπει να είναι η εμπειρία που αποκομίζουμε από τους μεγαλύτερους συμπολίτες  μας, ώστε να μπορέσουμε με τη σειρά μας να υποστηρίξουμε τους νεώτερους ανθρώπους που μας προσεγγίζουν.
Εκ μέρους όλου του προσωπικού του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου,
εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς όλους αυτούς, που αν και η ηλικία τους μεγαλώνει, από την προσωπικότητα τους δεν λείπουν τα χαρακτηριστικά της επιμονής και της συνεχούς δράσης
Η Τράπεζα Χρόνου λειτουργεί  στα πλαίσια του Δικτυού Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013». 
Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλ. 210-577.1176 (www.domesperisteri.gr )